EN

1/1

ARCHITECTS_  Antonio Altarriba 

COLLABORATORS_ Rosa Lafuente / David López / Jesús Sancho-Tello / Álvaro Méndez  / Raimon Espasa /Marta Ramón

PHOTOGRAPHY_ Diego Opazo 

DEVELOPER_  PRIVATE

PLACE_  Moraira (Alicante, Spain)

DATE_  October 2019 / November 2019

 

Four volumes, three stony and one white slide on the hillside, generating an architectural tour that distributes the different spaces.

 

The white volume, with greater entity, and two floors, houses the double height access, the Living room, dining room, kitchen-laundry area, on the ground floor, and on the first floor is the main room that is accessed through the double height of the access.

 

Two of the stone volumes are the secondary rooms that have a bathroom each, and are arranged on different levels following the orography of the land. The third stone volume is the hall.

 

The set is finished off with a concrete porch that gives shade and communicates the living room with the pool.

 

In the basement the machine room is located and a large space with direct access to a patio and natural ventilation, this patio unifies the access with the living room with the basement. The materiality is very basic, the natural masonry field stone, original from the Teulada area, the smooth white mortar, and the concrete for floors and interior cladding.