EN

1/1

ARCHITECTS_ Antonio Altarriba 

COLLABORATORS_ David López / María Salinas / Rubén Tormo

PHOTOGRAPHY_ Diego Opazo

DEVELOPER _ Private

PLACE_ Valencia (Spain)

M2_ 391 m2

DATE_ December 2013

The work of rehabilitation of the old houses in the Cervantes Street, transforms a building of four apartments in one home, with the rehabilitation of his facades and roofs, and making a new distribution of the interior spaces.

In this project we try to recover the old constructive elements that are hidden behind the coatings or suspended ceilings, putting in value all their properties that are emphasized by the contrast of the new elements or materials used.

We keep the stair in his old position to generate a service band, where you can find the stair-lift-and wc. This band assists to the open spaces of each floor, and they only have a wall of stone that divide the floor and let look the total set like an only space.

We have worked in all the project with the same material for the floors and coating, the bateig, that is a natural stone of this area. For the carpentry  iroko  wood for the windows, and Dm lacquered in white. We have removed all the old suspended ceilings, and we have recovered the beautiful old wood beams of the old forged, with a white treatment. We have recovered too, the   walls of bricks.