1/1

EN

 

ARCHITECT_  Antonio Altarriba 

COLLABORATORS_ Raimon Espasa, Rosa Lafuente, David López, Álvaro Mendez, Marta Ramón,

Jesús Sancho-Tello

PHOTOGRAPHY_ Diego Opazo

DEVELOPER_  Private

DATE_  November 2017

 

The main idea of the project is making up a building with two clearly distinct volumes, in shape and materials, which are related within themselves by emptying them as a sculpture, using patios and double heights.

The volume below, made by white mortar, is where the common elements of the house are placed. It is designed to be an intimate space for users, neglecting the high traffic road and taking advantage of the North-South orientation.

However, the first floor is an irregular volume, made up in stone, that homes the main room and two single rooms.

Finally, the basement has a garage, a living room and an installation’s room.

The spatial relationship between the two volumes, thanks to the emptying of spaces and double heights, enables the connection at all times. This feature, added to the opening areas exterior-interior and orientation, had been the essential guide during the creation of this project.