EN

1/1

ARCHITECTS _  Antonio Altarriba 

COLLABORATORS _ Maria Salinas /Rubén Tormo

PHOTOGRAPHY_Diego Opazo

DEVELOPER _ Private

PLACE _Monasterios, Puzol (Valencia, Spain)

M2 _ 539,22 m2

DATE_ May 2009

The house emerges from the mountain where it is placed as a bunch of stone volumes.

The main entrance of the plot is placed in the north-east corner, the highest spot.  A granite tile’s path leads the visitor to the main entrance of the house, delimited by vegetation and stone volumes.

One of the principal targets of the project is the contrast between the north façade and the main entrance of the house. While the north façade is massive and tectonic, the entrance hall is light and illuminated. The hall is a triple-height space and there is a big window facing the main door, so the breathtaking views are present from the entrance door.

At this moment the house composition is easy to understand: compact volumes in the north and west sides, an open façade orientated south facing the sea, and the east façade with some openings facing the mountain. The main objective is to have views to the sea and the mountain all the time.

The entrance hall is the virtual axis of the house: it is a triple-height space where the staircase is located. Besides, it is the link of the three floors of the house, which is distributed from this point. There is a big window by the staircase, so the sea views are present all the time.